Back to All Events

JONNY HALIFAX & THE HOWLING TRUTH (UK) & CACTAI ROAD + TIKI PETE


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Jonny Halifax & The Howling Truth (UK) & Cactai Road.jpg

Jonny Halifax & The Howling Truth (UK) & Cactai Road live på Grand med efterföljande klubb med Tiki Pete!

Jonny Halifax & The Howling Truth (UK)
Denna duo, sprungen från England, har turnerat runt Storbritannien och Europa med bla Captain Beefheart’s Magic band och The Jim Jones Revue. Mycket kan sägas om denna musikaliska junkyard kombination, Vive le Rock Magazine uttrycker sig så här om deras senaste platta, ‘The Bestial Floor’: ‘En okristlig blandning av minimalistiska industriljud korsat med acid blues och psykedelisk punk.’

Jonny Halifax, aka Honkeyfinger, (sång, lapsteel, harmonica, rytmmaskin) och hans comrade Marvin (sexsträngsgitarr, slagverk) tar tillsammans en lång, vriden musikalisk rutt. En rutt som sträcker sig runt rötterna längs Mississippi Deltat, längs Kenneth Angers tomma natt-trottoarer och vidare längs Black Country’s övergivna stålverk. Dock oftast återvändande till London Chapels oåterkalleligt blodfärgade, natriumbelagda gator.

Cactai Road
Cactai Road är en akustisk trio från den skånska myllan. Tunga grooves blandat med slidegitarr, kontrabas till något egensinning sång. Med influenser från den amerikanska Södern till folktonerna från norr, skapar Cactai Road dett eget rootsigt sound med sitt egenkomponerade material. Medlemmarna i Cactai Road är verksamma i olika konstellationer och kollaborerar även flitigt med varandra i bland annat Luftkapellet, Otto Maroc och Storskogen.

Trion består av:
Jasmine Lyhagen – Slagverk & sång
Micke Nilsson – Slidegitarr & sång
Jerker Wennström – Akustisk bas

Later Event: October 14
TREDJE DYNASTIN