Grand Cocktail Club med Teresa Pozgaj
Nov
15
to Nov 16

Grand Cocktail Club med Teresa Pozgaj

Den 15/11 gästas vi av grymma Teresa Pozgaj! Teresa har medverkat som lead- och körsångerska bakom en mängd artister bland annat som gästsångerska för den svenska hiphop- och soulgruppen Prominent. Gospelmusiken har alltid funnits med som en röd tråd och hon är just nu aktiv i malmökören Released Gospel Choir! Livemusik 21-00. Varmt välkomna!

View Event →
The Cuff-Linky Club
Nov
16
to Nov 17

The Cuff-Linky Club

“The Cuff-Linky goes winter soul dance! Strictly vinyl 60's club for the joy of sybarites and hedonists. We bring together the sounds we love to make you shake and sweat! This time we bring our most soulful ‘choons’ and more, by United Souls crew together with Mar.”

I loungen: Hjärtligt välkomna till lönnkrogsstämning inne på Grand, när Herr Hoffert och hans tidsmaskin bjuder på stämning från förr, med inspiration hämtad från 20- och 30-talen. Så slå dig ner, ta en drink, och dröm dig bort till en tid då folk om inte annat åtminstone klädde sig lite lite bättre!

View Event →
Remember Love med Star of Heaven + Justine Her
Nov
17
to Nov 18

Remember Love med Star of Heaven + Justine Her

Justine Her är musikern som den 17 november gästar Grand med sin egenskrivna, dynamiska musik med dess folkinfluerade melodier och berättande texter - tillsammans med en melankolisk, stor röst.

I klubben: Remember Love handlar om att förmedla dansglädje, lycka och energi. Kom och ladda upp kärlekens batterier. Vi bjuder på våra favoritlåtar och hoppas att du blir kär i dem med.

Star of Heaven är en sex-manna orkester i postrock-genren. Kända för sina melodiska och vemodigt hoppfulla melodislingor där piano, två gitarrer och fiol ömsom kraftfullt spelar ihop och ömsom ödsligt klingar ensamma ackompanjerade av känsligt spelade trummor och fyllig bas.

View Event →
Klubben: Too Cute To Puke Club. Lounge: Pony Power
Nov
23
to Nov 24

Klubben: Too Cute To Puke Club. Lounge: Pony Power

Slayers, Soul Sisters & Riot Grrrls! Välkomna in till Too Cute To Pukes tjejfrontade dansparty med indie, post-punk, new wave, soul och riot grrrl! Kom och dansa och skrik dig hes till 100% tjejfrontad musik. Du kommer aldrig få höra en snubbe på sång på Too Cute To Puke!

I loungen: Pony Power vänder skivor mellan 23:00–03:00 och utlovar goa vibbar och skön stämning.

View Event →
Alice in Videoland + The Guilt
Nov
23
to Nov 24

Alice in Videoland + The Guilt

Bandet Alice in Videoland som redan fått kultstatus med sin skruvade blandning av electro, punk, pop och synth och som anses vara pionjärer inom svensk modern electro har efter 4 album och 15 år tillsammans. De vill tacka av fansen med en ”Best of” vinyl med bandets personliga favoriter och två helt nya osläppta låtar, samt en sista turné runt om i landet varav ett stop på Grand i Malmö!

The Guilt är en explosiv duo från Malmö. Med foten på gasen och laser i basen levereras gapig punkrock till enkla beats.

View Event →
Per Egland + support: The Cult of Boydah
Nov
24
to Nov 25

Per Egland + support: The Cult of Boydah

Per Egland är för allmänheten mest känd för låtarna Merkurius brinner och Lust och hägring från debutalbumet Slut dina ögon och dröm om Egland som kom 2010. Sedan dess han släppt ytterligare två skivor, turnerat land och rike samt blivit grammisnominerad fyra gånger.

Nya skivan Hej Lakej! är en spretig historia som andas Wire, postpunk och glåmigt 80-tal. Den är både spretig, påflugen och bräcklig.

The Cult of Boydah är en grupp som rör sig i det dolda och ofta byter skepnad. Ta en semester ifrån samtiden och ta dig till denna mobila fristad. Missa inte chansen att uppleva detta levande samarbete mellan ljud och bild.

View Event →
Spela Spel På Grand
Nov
29
to Nov 30

Spela Spel På Grand

Folkhögskolan Skurup och Fridhem i Malmö vill gärna hänga med dig och spela brädspel. Den 29 nov ställer våra speldesign-deltagare ut sina prototyper på Grand och vi passar på att släpa dit några extra brädspel - plus att du får gärna ta med ditt eget!

View Event →
Helgen v.48 + Caballo con Leche
Dec
1
to Dec 2

Helgen v.48 + Caballo con Leche

Helgen vecka 48 kommer infalla i år igen. Glöm aldrig att bob hund lever och frodas, oavsett vecka. Men vecka 48 är något heligt, eller hur? Kom och tänd ett ljus, dela ditt favoritminne med bob hund och dansa som om du hade tagit en trippeldos koffeinpiller. I levande format: Caballo con Leche är den skånska mjölkdrickande vildhästen som skrittar fram som en tornado mellan människors olika sinnen. Det blir högt, explosivt och precis som förut kommer deras odödliga tolkningar av bob hund-låtar framföras, än en gång. 

View Event →
FILMBAR #21
Dec
4
to Dec 5

FILMBAR #21

Filmbar bjuder in till en helkväll i decembermörkret med glimrande skånska kortfilmer — två filmpass med en blandning av fiktion, dokumentärer, musikvideos & konstfilm.

Kvällens presentatör Dražen Kuljanin (manusförfattare och regissör aktuell med långfilmen A Balkan Noir) kommer leda dig mellan filmpassen och ha samtal med filmskaparna.

View Event →
Live: Rotten Mind + Klubb Riksknas
Dec
7
to Dec 8

Live: Rotten Mind + Klubb Riksknas

Fredag 7 december välkomnar Grand Öl & Mat och Klubb Riksknas Rotten Mind till Malmö!

Rotten Mind är Uppsalabandet som turnerat ständigt sedan starten, i Sverige, Europa och Australien. Rotten Minds spelningar är helt fantastiska. Det är intensivt, svettigt, energiskt - garagepunk och postpunk när det är som allra bäst.

Klubb Riksknas är ett hopkok av soul, trap, rnb och disco, där det finns en stor chans att du kommer höra Chic's "Everybody Dance" samma kväll som du hör Cardi B's "I Like It" eller kanske t.o.m. Kanye West och Lil Pump's "I Love It". Det blir helt enkelt RIKSKNAS.

View Event →
Klubb Chips For Tea + live Glenn Udéhn
Dec
21
to Dec 22

Klubb Chips For Tea + live Glenn Udéhn

Efter fullsatta lokaler i både Stockholm och Göteborg så kommer nu Göteborgs nya pophopp och stans nya indieprins Glenn Udéhn med bandet till Grand i Malmö.

Klubb Chips For Tea spelar indiepop, post-punk, riot grrrl, twee, power pop, sixties, punk, girl-groups och northern soul. Make a cup of tea, put a record on!

View Event →

Efterfest - Hank Von Hell
Nov
10
to Nov 11

Efterfest - Hank Von Hell

Albumaktuelle Hank Von Hell firar sin nya platta och återkomsten på rockscenen med en spelning på Babel. Festen fortsätter sedan på Grand Öl & Mat där Martin Axén och Dallas med vänner spelar skivor i restaurangen. Kanske blir det ett gästspel i DJ-båset? Vad vi vet säkert är att det blir en fantastiskt festlig afton så dubbla upp på denimen!

View Event →
Sherpa The Tiger (UKR)
Nov
10
to Nov 11

Sherpa The Tiger (UKR)

Sherpa the Tiger är ett helt nytt band från Lviv, Ukraina som vi välkomnar till Grand. Utrustade med skröpliga sovjetiska syntar, kombinerar fyrmannabandet en kärlek till minimalistisk ambient musik och kosmiska grooves som kom ut från Östeuropa på 60- och 70-talet.

View Event →
Klubb Körsbärsbomb. Live: the Dive
Nov
9
to Nov 10

Klubb Körsbärsbomb. Live: the Dive

Feministiska klubb Körsbärsbomb spelar hits i alla dess genrer, men hjärtana slår extra starkt för indiepop och rock. Lovar dans, fest, svett och tårar. The Dive spelar jävligt högljudd pop med rötter i indie från 90-talet fram till dags datum. Med sin karaktäristiska stämma ryter Lisa Carlberg ur sig ord från de djupaste vatten. Hennes gitarrspelande och Oskars basgångar marscherar tillsammans i takt med Jens intensiva trummande.

I loungen hittar vi Lillan & Frallan! med de smutsigaste, storslagnaste, snuskigaste, sorgligaste, mest smärtsamt snygga låtarna från soul, blues, swing och jazz för att värma er i höstrusket.

View Event →
Livejazz i loungen: Jazz Kitchen
Nov
9
to Nov 10

Livejazz i loungen: Jazz Kitchen

Malmö/Lund-baserade Jazz Kitchen tar arvet vidare från jazzens storhetstid på 50- och 60-talen och låter fredagkvällen börja med skön loungejazz. Sångerskan Sara Johansson de Silva tar dig genom en repertoar som börjar med Stan Getz medryckande bossa och slutar i swing med Duke Ellington.

View Event →
Konstquiz med Historielabbet och Konstkvinnor
Nov
7
to Nov 8

Konstquiz med Historielabbet och Konstkvinnor

Vet du vad Beyoncé och Pipilotti Rist har gemensamt? Eller hur många ord som har samma betydelse på svenska och turkiska?

Kom på ett extraordinärt konstquiz med associationer från jordens alla hörn, om allt från konst, suffragetter, Harlemrenässansen, till mat och film. Testa dina kunskaper eller lär dig något nytt om samtidskonst, konsthistoria och populärkultur tillsammans med Historielabbet och Konstkvinnor!

Det krävs inga förkunskaper! Ta med dig dina vänner, skapa ett lag eller bara kom som du är och delta helt själv.

View Event →
Klubb Krinolin - ALMA- kvartetten
Nov
6
to Nov 7

Klubb Krinolin - ALMA- kvartetten

Krinolin Kammarmusikklubben är ett nytt rum för konstmusik! Konserterna bjuder på klassisk musik i ett intimt format med en öppen och lättsam stämning där alla känner sig bekväma att delta och inga oskrivna regler finns. Drick något gott i baren eller ät en matbit från Grands fantastiska kök och känn dig som hemma i Malmös vardagsrum fyllt med levande klassisk musik.

View Event →
Ode To Joy / Clara Klingenström / Ludwig & Skyltdockerna / Dansa, fastän
Nov
3
10:00 PM22:00

Ode To Joy / Clara Klingenström / Ludwig & Skyltdockerna / Dansa, fastän

Temat i afton blir en indie och popkavalkad av rang. Vi välkomnar den briljanta Clara Klingenström för en dos självklarhet och ärlighet. Ludwig och Skyltdockorna ger oss en personlig musikalisk resa med fullständig närvaro, där scenen inte är en barriär. Det blir senare ett svettigt dansgolv med duon Dansa, fastän!

View Event →
The Shrine med Olumo Soundz. Dansa till livemusik
Nov
2
to Nov 3

The Shrine med Olumo Soundz. Dansa till livemusik

The Shrine & Olumo Soundz hade en succéartad premiär på Grand i våras och är nu tillbaka. The Shrine är en plats där musik och dans möts i eufori och där just den dialogen mellan publik och band är i fokus. Bandet Olumo Soundz spelar afrobeat, både eget material och Fela Kuti-covers med stor dedikation. Förvänta er hög energi, långa låtar, grymt ljud, svettiga rytmer och flera timmar av extas!

View Event →
John Moose live på klubb Remember Love
Oct
27
to Oct 28

John Moose live på klubb Remember Love

Live: John Moose är ett kulturkooperativ och band från de värmländska skogarna. Musiken är en blandning av mörk pop, kraut och folk, som har omskrivits av bland andra Rolling Stone Magazine och Time Magazine. I klubben: Remember Love handlar om att förmedla dansglädje, lycka och energi. Kom och ladda upp kärlekens batterier. Vi bjuder på våra favoritlåtar och hoppas att du blir kär i dem med. I lounge: Quizmaster Dallas

View Event →
Indie 500
Oct
20
to Oct 21

Indie 500

Från noll till Indie 500 på tre sekunder! En popfarthållare med Caroline Dickson och Tom Jerry Boman som aldrig byter musikfil utan att blinka först. Turboindie med Håkan Hellström, Veronica Maggio, The Sounds, Broder Daniel, Blur, Oasis, Casars, Strip Music, TTA, Joel Alme, Melody Club, Henrik Berggren, Frans Ferdinand, The Clash, Kent, Ladytron, Bob Hund, Shitrobot, Junior Brielle, The Embassy, Pascal, New Order, My Darling You!, Tyskarna från Lund, Dolores Haze, Visiteur, The Knife och Yelle förstås.

View Event →
Kentz
Oct
20
to Oct 21

Kentz

Sveriges första, och enda, alternativa dansband är tillbaka i parkernas stad. En timme av nostalgi, dans och höstvärme utlovas, samt nya tolkningar och eventuella gästframträdande ♥ kärleken väntar

View Event →
Herr Hofferts Tidsmaskin
Oct
19
to Oct 20

Herr Hofferts Tidsmaskin

Hjärtligt välkomna till lönnkrogsstämning inne på Grand, när Herr Hoffert och hans tidsmaskin bjuder på stämning från förr, med inspiration hämtad från 20- och 30-talen. Så slå dig ner, ta en drink, och dröm dig bort till en tid då folk om inte annat åtminstone klädde sig lite lite bättre!

View Event →
Many Voices Speak
Oct
13
to Oct 14

Many Voices Speak

2018 återvänder Many Voices Speak med ny musik – första singeln “Necessaries” är redan ute via Hit City U.S.A. och Strangers Candy på hemmaplan. Rent musikaliskt dras referenserna till b.la. Beach House & Destroyer som körts genom ett David Lynch-filter. Med influenser hämtade från såväl folk- och indievärlden presenteras det filmiskt för lyssnarna.

View Event →
La Lusid
Oct
12
to Oct 13

La Lusid

La Lusid rör sig sömlöst mellan genrer och språk, debutalbumet innehåller låtar på båda språken, och är lika mycket introvert som extrovert. Med eftertänksam, intelligent pop och smarta arrangemang har La Lusid mutat in en egen plats i alla hjärtan som slår för det som verkligen känns.

View Event →