Kalendern

Svengrum + Tropical Vampire | 30 juni 2017, 22:00

SVENGRUM & Friends: Richard Fribert b2b Carl Richter + Tropical Vampire (LIVE). Hög tid för Svengrums sommarpremiär med funk, house, afro och disco på Grand!

Efter det senaste årets musikexpeditioner i exotiska Köpenhamn och hyggehuvudstaden Abuja är nu SVENGRUM tillbaka på Grand med sin smakfulla blandning av grooves från alla världens hörn o kanter. Till säsongspremiären har ena halvan
av duon, señor Richard Fribert, med sig inte bara EN utan TVÅ utsökta gäster, i form utav vännerna och musikinspirationerna Carl Richter (B2B) och Tropical Vampire (LIVE).

Richard Fribert b2b Carl Richter
Carl Richter är en man med många fingrar i smeten, och vi är inte förvånade, då han har en fingertoppskänsla av rang för musikselektion, utförande, produktion och communitybuilding i form av härliga projektet Hi-Hat Appreciation Society. Carl spelar vanligtvis flitigt i Malmö och Lund, och har nyligen dessutom tagit steget över Sundet och tillsammans med bland annat SVENGRUMS hemmason Richard Fribert styr de egna dagsfesten Upside vid Köpenhamns waterfront. Upside premiärade för några veckor sedan med buller o brak, där även lokala vax-specialisten HARRISON HEAT, och inte minst storfrämmande Damiano von Erckert också brände av rykande sets. Värt att notera är att för er som diggar vad ni får serverat på Grand under denna kväll, så håller faktiskt Carl och Richard nästa Upside dagsfest i Köpenhamn redan nästkommande dag, alltså lördagen den 1 Juli, med start klockan 14:00!

Richard Fribert å sin sida håller, förrutom i SVENGRUM, även tag i rattarna på bland annat Chateau Motel och Bakken i Köpenhamn under sommaren. Förvänta er en musikresa utan tydligt mål, men med en tydlig röd tråd, genom funken, discon, afron och housens värld!

https://soundcloud.com/richardfribert

https://soundcloud.com/carlrichter

Tropical Vampire
För att spicea upp kvällens musikresa ytterligare ett snäpp, så har även finfina gästen Tropical Vampire bjudits in till kvällens sommarpremiär. Tropical Vampire, är ett alternativt pop-projekt av audio-visuella konstnären Anna Helmersson. Där översätts mänskliga observationer till ett ljudlandskap bestående av oftast samplad röst, synth och melankolisk sång sammanförda med catchy beats. Med sina influenser av trip hop, new wave och ambient är hon i konstant sökande efter nya soniska lustar. Snart släpper hon en EP och under kvällen kommer hon även att dela med sig av osläppt material.
https://soundcloud.com/tropicalvampire

I loungen: Son Of A Gun (Johan Broman)
Soul, gammal rhythm n blues, doo wop och lite gammal jamaikanskt som ska och rocksteady.