Tempobloggen

Grands lunch

Sommaruppehåll till tisdag 5 sep.
Från torsdag 1 juni öppnar vår systerkrog Far i Hatten dagtid dagligen och vi hälsar er hjärtligt välkomna dit!
Glad sommar!

Grands lunch v. 21

Serveras denna vecka tis, ons- och fredag 11:30 – 14:00
Detta är sista lunchveckan på Grand innan vi gör sommaruppehåll.
Från torsdag 1e juni öppnar vår systerkrog Far i Hatten dagtid dagligen och vi hälsar er hjärtligt välkomna dit!

Vår Krav-märkta lunch tillagas från grunden på råvaror från lokala producenter.
En härlig vällagad salladsbuffé med goda dressingar, vegetarisk soppa samt nybakat bröd och kaffe/te ingår alltid.
Dagens: 95kr
Soppa och salladsbuffé: 80kr
Veckans veganrätt: Champinjonlasagne med chimichurri – 95:-
Tisdag 23/5:
Småländskt isterband med klassiska tillbehör
Veg: Örtfylld portabello, rostade rotfrukter och tre sorters lökdipp

Onsdag 24/5
Pulled pork med tomat och kålsallad, friterat bröd och vallmofrömajonnäs
Veg: Jackfruit smaksatt med libsticka, tomat och kålsallad friterat bröd och vallmofrömajonnäs

Torsdag 25/5
Lunchen stängd (öppet på kvällen som vanligt)

Fredag 26/5
Rosastekt slaktarbiff med rostad potatis hemmaslagen bearnaisesås och sparris
Veg: Friterad blomkål med rostad potatis hemmaslagen bearnaisesås och sparris

Grands lunch v. 20

Serveras tis – fre 11:30 – 14:00

Vår Krav-märkta lunch tillagas från grunden på råvaror från lokala producenter.
En härlig vällagad salladsbuffé med goda dressingar, vegetarisk soppa samt nybakat bröd och kaffe/te ingår alltid.
Dagens: 95kr
Soppa och salladsbuffé: 80kr
Veckans veganrätt: – Moussaka med rökt tomat och dragon serveras med syrad morot. – 95:-

Boka gärna bord: 040 – 126313 alt http://www.grandolomat.se/boka-bord/

Tisdag 16/5:
Lasange på färs från friskatorpet, getostkräm och citronsyrad gurka.
Veg: Vårrulle fylld med rödbeta och rosmarin serveras med rostade morötter och chimichurri.

Onsdag 17/5:
Smör- och dillbakad kummel, sotad kål, rågkrisp, vattenkrasse och citronmajo.
Veg: Friterad halloumi från Nablus mejeri, sotad kål, rågkrisp, vattenkrasse, rostade hasselnötter och citronmajo.

Torsdag 18/5:
Pita fylld med långbakad högrev, ruccola, syrad rödlök och harrisamajo.
Veg: Pita fylld med confiterad aubergine, ruccola, syrad rödlök och harrisamajo.

Fredag 19/5:
Wallenbergare, potatispuré, ärtor, rårörda lingon och brynt smör
Veg: Smörbönsbiff med ramslök, potatispuré, ärtor, rårörda lingon och brynt smör

Grands lunch v. 19

Serveras tis – fre 11:30 – 14:00

Vår Krav-märkta lunch tillagas från grunden på råvaror från lokala producenter.
En härlig vällagad salladsbuffé med goda dressingar, vegetarisk soppa samt nybakat bröd och kaffe/te ingår alltid.
Dagens: 95kr
Soppa och salladsbuffé: 80kr
Veckans veganrätt: – Oköttbullar, potatispuré, rårörda lingon, gräddsås och pressgurka – 95:-

Boka gärna bord: 040 – 126313 alt http://www.grandolomat.se/boka-bord/

Tisdag 9/5:
Fisk- och skaldjursgryta, rökt tomat, libbsticka och gräslöksaioli.
Veg: Rösti med libbsticka, rökt tomat, rödlök, crème fraîche och tångrom.

Onsdag 10/5:
Tupp i vin, smörsvängda belugalinser, libbsticka och morötter från Solmarka.
Veg: Stekt sparris, belugalinser, prästostskräm och morot från Solmarka.

Torsdag 11/5:
Rosmarinrostad lammstek, potatisgratäng, rödvinssky och svarta vinbär.
Veg: Svampcannelloni med alpost, dragon och syrlig spenatsallad.

Fredag 12/5:
Långbakad grissida, tomatsallad, sesam och koriander.
Veg: Paj med nässlor och oliver, sallad på radicchio och hasselnötter.

Välkomna!

Grands lunch v. 18

Serveras tis – fre 11:30 – 14:00

Vår Krav-märkta lunch tillagas från grunden på råvaror från lokala producenter.
En härlig vällagad salladsbuffé med goda dressingar, vegetarisk soppa samt nybakat bröd och kaffe/te ingår alltid.
Dagens: 95kr
Soppa och salladsbuffé: 80kr
Veckans veganrätt: Friterad vårrulle fylld med kål och tofu, rostade morötter och koriandermajo – 95:-
Boka gärna bord: 040 – 126313 alt http://www.grandolomat.se/boka-bord/

Tis 2/5:
Spätta meunère serveras med betor, kapris, dill och brynt smör.
Veg: Smörstekt pak choi, betor, kapris, riven prästost och brynt smör.

Ons 3/5:
Ölbräserad griskind, persiljerot, fänkål och picklade senapsfrön.
Veg: Nässelvetotto med stekt halloumi, fänkål och picklade senapsfrön

Tor 4/5:
Pulled pork burger serveras med trevliga tillbehör, pommes och dippa.
Veg: Pulled jackfruit burger serveras med trevliga tillbehör, pommes och dippa.

Fre 5/5:
Lammfärsbiffar, ramslök, potatis- och rotselleristomp.
Veg: Potatiskrokett med ramslök, misoconfiterad svamp.

Grands lunch v. 17

Serveras tis – fre 11:30 – 14:00

Vår Krav-märkta lunch tillagas från grunden på råvaror från lokala producenter.
En härlig vällagad salladsbuffé med goda dressingar, vegetarisk soppa samt nybakat bröd och kaffe/te ingår alltid.
Dagens: 95kr
Soppa och salladsbuffé: 80kr
Veckans veganrätt: Morotskroppkaka fylld med svamp, rårörda lingon och sotad kål – 95:-

Boka gärna bord: 040 – 126313 alt www.grandolomat.se/boka-bord/
Tis 25/4:
Stekt honungs- och ingefäramarinerad kotlettrad, bakad purjolök och harissamajo med rabarber och sesam
Veg: Getostrisotto med rabarber, bakad purjolök och rostade pinjenötter.

Ons 26/4:
Rosastekt rostbiff, ljummen potatissallad med ramslök, rökt majonäs.
Veg: Frittata med spenat och tomat från Orelund serveras med rostade blomkål, stekt sparris och riven skånsk alpost.

Tor 27/4:
Rödvinsbrässerad oxkind, potatis- och morotspuré och picklad rödlök.
Veg: Portabello fylld med pesto på ramslök och cashewnötter, morotspuré och picklad rödlök.

Fre 28/4: Citronrostad kyckling, vetotto smaksatt med basilika och solrosfrön.
Veg: Broccoli- och sötpotatisgryta, citronkräm och friterat bröd.

Grands lunch v.16

Serveras tis – fre 11:30 – 14:00

Vår Krav-märkta lunch tillagas från grunden på råvaror från lokala producenter.
En härlig vällagad salladsbuffé med goda dressingar, vegetarisk soppa samt nybakat bröd och kaffe/te ingår alltid.
Dagens: 95kr
Soppa och salladsbuffé: 80kr
Veckans veganrätt:Knyte fyllt med äpple och valnötter, dillslungade belugalinser och morotskräm – 95:-

Boka gärna bord: 040 – 126313 alt www.grandolomat.se/boka-bord/

Tis 18/4:
Lammfärsbiffar, tzatziki, timjanrostade morötter och vattenkrasse.
Veg: Biff på gröna ärtor, tzatziki, timjanrostade morötter och vattenkrasse.

Ons 19/4:
Chili på högrev, hjort och svarta bönor, rökt gräddfil och picklad morot.
Veg: Quesadilla fylld med spenat, chevré och tomat, picklad morot och ruccola.

Tor 20/4:
Schnitzel, rostad potatis, ramslökssmör och rödvinssky
Veg: Panerad rotselleri, rostad potatis, ramslökskräm och kirskål.

Fre 21/4:
Stekt slaktarbiff, confiterad amadinepotatis, smörbakade lökar och dragonkräm
Veg: Nässelgnocci, vit sparris, bakat ägg, rågkrisp och brynt hasselnötssmör.

Grands lunch v.15

Serveras denna vecka tis – tor 11:30 – 14:00

Vår Krav-märkta lunch tillagas från grunden på råvaror från lokala producenter.
En härlig vällagad salladsbuffé med goda dressingar, vegetarisk soppa samt nybakat bröd och kaffe/te ingår alltid.
Dagens: 95kr
Soppa och salladsbuffé: 80kr
Veckans veganrätt:Vegansk svamplasagne med picklad fänkål & rostad mandel: 95:-

Tis 11/4: Stekt panerad spättafilé, brynt smör-hollandaise, skånsk slanggurka & potatis
Veg: Sesamstekt akkawi från nablus mejeri, rostade kikärtor, rökt tomat & slanggurka

Ons 12/4: Kycklinggryta med kokosmjölk och koriander serveras med rostad broccoli & groddar
Veg: Svartkålspytt med belugalinser, stekt ägg, rostade solrosfrön & harrisamajao.

Tor 13/4: Citron- och örtrostad skånsk Lammstek, rostade rotfrukter & senapskräm
Veg: Biff på quinoa och bönor smaksatt med citrus och örter, rostade rotfrukter & senapskräm

Fredag: Stängt på lunchen. Öppet på kvällen från 18:00

Grands lunch v.14

Serveras tis – fre 11:30 – 14:00

Vår Krav-märkta lunch tillagas från grunden på råvaror från lokala producenter.
En härlig vällagad salladsbuffé med goda dressingar, vegetarisk soppa samt nybakat bröd och kaffe/te ingår alltid.
Dagens: 95kr
Soppa och salladsbuffé: 80kr
Veckans veganrätt: Svampfylld zucchini, dillslungad potatis och lingonkräm: 95kr

Tis 4/4:
Lättrökt Långa, dillslungad potatis, råmarinerad polkabeta och ansjovismajonnäs.
Veg: Spenat- och ramslöksrisotto, vattenkrasse och palsternackschips.

Ons 5/4:
Wallenbergare, potatis- och lingonpuré, gröna ärtor och skirat smör.
Veg: Portabello fylld med valnötspesto, potatis- och lingonpuré, gröna ärtor och skirat smör.

Tor 6/4:
Rostad skånsk kyckling, ratatouille och persilja- och citronkräm.
Veg: Vårrulle fylld med morot och mozzarella, stekt svartkål och wasabimajonnäs.

Fre 7/4:
Lasagne på skånsk blandfärs, serveras med chèvrekräm
Veg: Kåldolme fylld med rödbeta och getost, smörstekta belugalinser och bakat äpple.

Grands lunch v.13

Serveras tis – fre 11:30 – 14:00

Vår Krav-märkta lunch tillagas från grunden på råvaror från lokala producenter.
En härlig vällagad salladsbuffé med goda dressingar, vegetarisk soppa samt nybakat bröd och kaffe/te ingår alltid.
Dagens – 95:-
Soppa och salladsbuffé: – 80:-
Veckans veganrätt: Mungbönsbiff med oliver, sötpotatispuré, rökt chimichurri och picklad rödlök – 95:-

Tis 28/3:
Högrevsgryta med svamp och bacon serveras med potatismos och picklad rödlök.
Veg: Prästostgratinerad kål, rågkrisp, svarta vinbär och rostade hasselnötter.

Ons 29/3:
Mandelpanerad torsk, bakat ägg, fänkål och havtornsbuljong.
Veg: Mandelpanerad rotselleri, bakat ägg, fänkål och havtornsbuljong.

Tor 30/3:
Flankstek, rostade solmarka grönsaker och rökt chimichurri.
Veg: Moussaka på röda linser, aubergine, mozzarella och syrad morot.

Fre 31/3:
Taco Friday!
Tacos på högrev, rökt avokadokräm, tortilla och jalapeños.
Veg: Tacos på confiterad aubergine, rökt avokadokräm, tortilla och jalapeños.