Kalendern

Live: Kitok + klubb Funkdown | 1 april 2017, 22:00

Grand presenterar stolt Kitok på scenen i klubbrummet med sin mix av oldschool-beats, highpitch-rap och stora refränger i kombination med frispråkiga och självrannsakande texter. Efter konserten går Klubb Funkdown amok med explosiv, dansant och flippad undergroundmusik: funk, soul och boogie samt muterad disco med ett stråk av elektronika.

Klockan 22–03, fri entré innan 23, sedan 100kr (inkl. garderob)
Grand tar endast kort.
Vill du äta innan kvällen sätter igång? Spana in vår meny och boka bord.

KITOK
Med ett omisskänneligt röst-ID och en sällsynt energi (som egentligen bara kan härledas till Beastie Boys) har Magnus Ekelund plöjt han upp en helt ny fåra inom den svenska hiphopen. Albumet Paradise Jokkmokk slog ner som en blixt från klar himmel, när han debuterade under sitt samiska efternamn Kitok.

Det handlar förstås inte om att Kitok uppfunnit hjulet. Men mixen av oldschool-beats, highpitch-rap och stora refränger — kombinerat med originella texter — var någonting vi i Sverige aldrig tidigare hört. Aftonbladet skrev: ”en uppfriskande tur på kallfjället” och gav skivan bra betyg. Singeln Paradise Jokkmokk sålde guld och den kommande turnén innefattade över 70 gig.

#DARKWEBDETOX är en frispråkig och självrannsakande skiva, som djupdyker i livets mörkaste, fulaste och mest förbjudna sidor. Introt Psykologen och öppningsspåret Tvångskliniken ger en inblick i hur ångestfylld och obehaglig verkligheten kan te sig för den som lider av tvångssyndrom. Duetten Hundra ft. Baby Vixen slår ett slag för den konstnärliga yttrandefriheten. Klassamhället skärskådas underifrån tillsammans med Blänk i LL Cool J-aktiga Sertralin. Satiriska Dunkel Ung Same låter som ett kärleksbarn mellan Magnus Uggla och Slim Shady. Den sistnämnde, Eminem, ligger väldigt nära till hands när man härleder plattans aggressivitet. Speciellt när Kitok rapar om våld, rädslan för schizofrena psykoser, ofrivillig dödslängtan och relationen till sin pappa. Lyssna på Spotify!

Samtidigt är det en utåtriktad skiva. Indiekomplexet från Magnus Ekelund & Stålet-tiden lyser med sin frånvaro. Men dom stora melodierna finns fortfarande kvar. Kitok har hittat formen och övervinner oss. En efter en.

Funk Down bussbild

KLUBB FUNKDOWN
Nu river vi gränserna! Vi kommer från Københamn, älskar Malmö och ni kan inte hålla oss borta.

För tjugo år sedan – innan bron kom – gjorde vi gemensamma fester och bjöd in varandra till klubbar över gränsen. Nu tar vi upp traditionen igen. De kan inte skilja oss åt!
Get down! Party down! Funkdown!

Katrine Ring, känd dansk DJ, tar med de exklusiva vinylerna från hennes populära Boogie Nights på Oak Room och soulbomberna från Honey Rider Cocktail Lounge. Katrine Ring er den enda danska DJ’en som är med i den officielle danska Who’s Who. (Blå Bog) og har stått bakom en rad compilations.

Funkdown DJ Martin Tjek är känd från sina många shower på Nørrebro samt Funky Tuesday i Torvehallerne och Far i Hatten i Malmö. Även till Distortion har han fått gatan att koka med sin superdisco.

Funkdown DJ Rebel Soul är redan välkänd i Malmö från shower med soul, funk, disco, hiphop, jazz och afrobeat på Far i Hatten, Bastard, Metro och Grand samt Funky Tuesday og Distortion i Köpenhamn.

I loungen: DJs Endless summer
Dennis & Jonas Hollström från bandet Dennis & The Ponies vänder skivor mellan 23:00-03:00 och utlovar goa vibbar och skön stämning. Som ett soundtrack till en drömsk roadtrip med en blanding av country, surf, indie, folk och rock n roll från 50-talet och framåt.