Kalendern

Klubb Svengrum + Klubb Körsbärsbomb | 25 augusti 2017, 22:00


Svengrum International
Richard Fribert b2b Frans af Malmborg

Under det senaste året har Richard o Frans från Svengrum varit ute på spridda musikexpeditioner. Herrarna har tagit tillhåll i Köpenhamn, respektive Abuja, Nigeria, och kommer nu hem till Malmö laddade med grooves från alla världens hörn o kanter. Till säsongens tredje SVENGRUM är duon nu äntligen fulltalig igen, och señor Richard Fribert och co-partner Frans af Malmborg har lovat att kliva på som aldrig förr.

Läs mer...

Svengrum & Friends: Albin & Mika | 25 augusti 2017, 22:00


ALBIN & MIKA spelar som en del av Svengrums klubbkväll på Grand.

Albin Johansson och Mika Forsling är två musiker från Malmö och Köpenhamn som rör sig inom den elektroniska och psykedeliska musiksvängen. Utrustade med analoga synthar och trummaskiner skapar dom dansanta rytmer, tunga baslinjer och filmiska klanger. Albin och Mika började spela tillsammans sommaren 2016 och har sedan dess släppt ett album och varit på turné i Tyskland.

Läs mer...

Höstpremiär! EGLO & The Clitts + Elin Ruth Sigvardsson | 1 september 2017, 22:00

Stor höstpremiärshelg på Grand E.G.L.O & The Clitts som gästas av Elin Ruth Sigvardsson. Dessutom DJ-kavalkad med 13 klubbar!

Grand firar traditionsenligt in höstpremiären med klubbkavalkad och finbesök på scenen. I DJ-båsen hålls festen igång av bl.a: Tredje Dynastin, Too Much, Hansel & Frankie, Citrusgränd, Lillan och Frallan, Rundt Rundt, Funkdown, B’DUM B’DUM, Son Of A Gun, Meistrich och Selene, Blind Tiger, Remember Love och Ode To Joy

Läs mer...

Poetry Slam med öppen scen och gästpoeter | 6 september 2017, 19:00


En klubb för estradpoesi – allt enligt originalreceptet från Chicago! Kom som poet och läs dina dikter eller som publik för att lyssna.

Onsdag 6 september kl. 19:00-22:00 – kom i god tid!

Ett klassiskt Poetry Slam i Chicago-stil består av tre delar. Kvällen börjar med öppen scen där vem som helst har möjlighet att läsa sina dikter inför publik. Där efter kommer en inbjuden gäst, gärna någon lite känd eller med goda meriter. Senare på kvällen är det dags för tävlingsmomentet. Olika poeter fightas mot varandra och jurygrupper ur publiken utser en värdig vinnare.

Läs mer...

Grand Cocktail Club säsongspremiär | 14 september 2017, 21:00


New York, Chicago, Paris och Stockholm. Städer där man på 50- och 60-talet i gott sällskap kunde samtala och avnjuta sin cocktail i vackra avslappnade miljöer, allt till levande toner av samtidens musik.

Med Grand Cocktail Club omfamnar vi 50 och 60-talets mustiga klubbatmosfär i Malmös egna takvåning Grand. Med ny säsong så sker utveckling även här. I höst har vi nöjet att få presentera sju stycken fantastiska artister från skåneregionen som kommer att göra gästframträdanden tillsammans med Uptown Jazz Combo.

Läs mer...

Live: Ryd | 15 september 2017, 22:00


Elina Ryd är aktuell med sin albumdebut Falla. Hennes musik är unik men ändå något som känns igen, den har beröringspunkter inom många genrer och kan beskrivas som drömsk, atmosfärisk singer-songwriter/folkrock/pop med associationer till orkestral retro-pop från 60-/70-talet.

De svenska texterna är personliga om kärlek, sorg och längtan och är lätta att känna igen sig i. Musiken förmedlar trots sin melankoliska prägel en ljus och stor känsla för livet.

Läs mer...

Klubb Tredje Dynastin | 16 september 2017, 22:00


Rymddisco, sovjet-synth och future-jazz levererad av DJs C. Paisley, K. Nihlén & M. Nihlén. Spökbilder: Kristian Nihlén

22:00 – 03:00, fri entré innan kl. 23 (i mån av plats), därefter 100 kr (inkl. garderob)
Grand tar endast kort.

Klubb Krinolin: The Owl and the Pussycat | 19 september 2017, 21:00


Direkt från konserten på Palladium kommer pianisterna Paul Lewis och Lauma Skride och musicerandet fortsätter! Mezzosopranen, svenska Anna Grevelius är tillbaka från förra året med sånger av Ludwig van Beethoven samt Igor Stravinskijs tonsättning av ”The owl and the pussycat”. ​För andra året är Krinolin en stolt medarbetare till Malmö Chamber Music som bjuder på stjärnspäckade konserter på flera scener i Malmö 19-23 september. Se malmochambermusic.com för detaljerat spelschema, scener och artister. Även brittiska Doric String Quartet ansluter sig denna första festivalkväll på Klubb Krinolin.

Läs mer...

Klubb Krinolin: Signs, Waves, Heat | 20 september 2017, 21:00


Nutida musik för hela slanten blir det den andra kvällen i samarbete med fantastiska Malmö Chamber Music. Då kommer Brett Dean, viola, Colin Currie, slagverk, Sebastian Stevensson, fagott och pianisten Lauma Skride att äntra klubbscenen! Utöver verk av festivaltonsättarna Brett Dean, Sofija Gubajdulina och Benjamin Staern får vi höra Colin Currie i Rolf Wallins 11 små stycken för solomarimba i ”Realismos Mágicos” och tillsammans med Jan A. Johansson i det första svenska uppförandet av Malmötonsättaren Stefan Pöntinens ”HEAT”, samt Kim Hedås ”Signs” som hon komponerat direkt för Sebastian Stevensson.

Läs mer...